آموزش زبان های خارجی مدرن در قرن ۲۱

آموزش زبانهای خارجی مدرن

 

بیشتر کتاب‌های آموزش زبان، روش‌های مختلفی را که در گذشته مورد استفاده قرار می‌گرفت، فهرست می‌کنند و اغلب به روش جدید نویسنده ختم می‌شوند. این روش‌های جدید معمولاً بعنوان ابداعی برخاسته از ذهن نویسنده ارائه می‌شوند و نویسندگان معمولاً هیچ اعتباری به آنچه قبلاً انجام شده است نمی‌دهند و چگونگی ارتباط آن با روش جدید را توضیح نمی‌دهند. در این مقاله به آموزش زبان های خارجی مدرن و رویکردهای مرتبط می پردازیم.

آموزش زبانهای خارجی مدرن

پیشنهاد ویژه

آمادگی آزمون یوس

۱۰۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان۸۰,۰۰۰,۰۰۰ تومانهمین الان دوره را تهیه کنید

ردپای روشهای علمی در آموزش زبان های خارجی مدرن

به عنوان مثال، زبانشناسان بدون تردید ادعا می کنند که هیچ روش علمی مبتنی بر آموزش زبان قبل از ورود آنها به این عرصه وجود نداشته است (که منجر به ایجاد روش صوتی-زبانی برای ارتش آمریکا در جنگ دوم جهانی شد). با این حال، شواهد قابل توجهی بر خلاف آن وجود دارد. همچنین اغلب استنباط می‌شود که روش‌های قدیمی‌تر کاملاً بی‌اثر بوده یا کاملاً از بین رفته‌اند، اگرچه در واقعیت حتی قدیمی‌ترین روش‌ها هنوز در حال استفاده هستند (به عنوان مثال نسخه برلیتز از روش مستقیم).

طرفداران روش‌های آموزش زبان های خارجی مدرن آنقدر مطمئن بوده‌اند که ایده‌هایشان آنقدر جدید و درست است که نمی‌توانستند تصور کنند که روش‌های قدیمی‌تر هنوز اعتبار کافی برای ایجاد اختلاف دارند. این امر به نوبه خود ناشی از تأکید بر پیشرفت‌های علمی جدید بود، که باعث نابینایی محققان نسبت به پیشینه‌های نظریات قدیمی‌تر شده است.

همچنین بخوانید: نکته هایی برای بهبود ترجمه متن انگلیسی!

روش‌های علمی در آموزش زبان‌های خارجی مدرن تأثیر زیادی داشته‌اند و به بهبود فرآیند یادگیری کمک کرده‌اند. در اینجا چند روش علمی که در آموزش زبان‌های خارجی مدرن استفاده می‌شوند، آورده شده است:

  1. روش‌های ارتباطی: این روش‌ها بر تعامل و ارتباط واقعی تمرکز دارند. هدف این است که زبان‌آموزان بتوانند در موقعیت‌های واقعی از زبان استفاده کنند.
  2. روش‌های مبتنی بر محتوا: در این روش‌ها، زبان به عنوان وسیله‌ای برای یادگیری محتواهای دیگر مانند تاریخ، علوم و هنر استفاده می‌شود.
  3. روش‌های مبتنی بر وظیفه: این روش‌ها بر انجام وظایف و پروژه‌های واقعی تمرکز دارند که زبان‌آموزان باید برای انجام آن‌ها از زبان استفاده کنند.
  4. روش‌های چندرسانه‌ای: استفاده از تکنولوژی و ابزارهای چندرسانه‌ای مانند ویدئوها، پادکست‌ها و نرم‌افزارهای تعاملی به بهبود یادگیری کمک می‌کند.
  5. روش‌های تجربی و نظری: این روش‌ها شامل ترکیبی از تمرین‌های عملی و تئوری‌های زبان‌شناسی هستند که به زبان‌آموزان کمک می‌کنند تا زبان را به صورت عمیق‌تری درک کنند.

 

شاخه تجربی و نظری آموزش زبان های خارجی مدرن

دو شاخه اصلی در زمینه یادگیری زبان و آموزش زبان های خارجی مدرن وجود داشته است، تجربی و نظری، و اینها تقریباً تاریخچه کاملاً جداگانه ای دارند که هر یک در یک زمان نسبت به دیگری برتری پیدا کرده است.

شاخه تجربه‌گرا

نمونه هایی از محققان تجربه‌گرا عبارتند از یسپرسون، پالمر و بلومفیلد که تقلید و حفظ کردن را با تمرین بر روی الگوها ترویج می کردند. این روش‌ها از موضع تجربه‌گرایانه اولیه ناشی می‌شوند که اکتساب زبان ناشی از عادت‌هایی است که با شرطی‌سازی و تکرار الگوها شکل می‌گیرد. در شدیدترین شکل آن، ادعا دارند که یادگیری زبان به اندازه هر نوع یادگیری دیگری در گونه های دیگر دیده می شود. یعنی زبان انسان اساساً همان رفتارهای ارتباطی است که در گونه های دیگر دیده می شود.

شاخه نظری

از سوی دیگر، فرانسوا گوئن، برلیتز، و امیل ساوزه، در جنبه نظری قرار دارند. که تئوری های خردگرایانه اکتساب زبان آنها با کارهای زبانی انجام شده توسط نوام چامسکی و دیگران همراه است. دستاوردهای این محققان به تنوع گسترده‌تری از روش‌های آموزش زبان های خارجی مدرن منجر شده است. از روش دستور- ترجمه و «روش سری» گوئن گرفته تا روش‌های مستقیم برلیتز و دزوز.

با این روش‌ها، دانش‌آموزان جملات اصلی و معنی‌دار را برای به دست آوردن دانش کاربردی از قواعد گرامر تولید می‌کنند. این روش از موضع عقل‌گرایانه ناشی می شود که انسان برای تفکر به دنیا آمده است. و استفاده از زبان یک ویژگی منحصر به فرد انسانی است. که در گونه های دیگر غیرممکن است. با توجه به اینکه زبان های انسانی دارای بسیاری از ویژگی های مشترک هستند،

ایده اصلی در اینجا این است. که انسان ها یک دستور زبان جهانی را به اشتراک می گذارند. که در ساختار مغز ما ساخته شده است. این توانایی به ما امکان می‌دهد. جملاتی بسازیم که قبلاً هرگز نشنیده‌ایم، و برای هر کسی که به آن زبان خاص صحبت میکند. می‌تواند قابل درک باشد. رقابت بین این دو اردوگاه شدید است. و ارتباط و همکاری کمی بین آنها در حوزه آموزش زبان های خارجی مدرن وجود دارد.

 

آموزش زبان های خارجی مدرن در قرن ۲۱

با گذشت زمان، آموزش زبان در مدارس توسعه یافته و به بخشی از برنامه درسی آموزش در سراسر جهان تبدیل شده است. در برخی از کشورها، مانند ایالات متحده، آموزش زبان (علیرغم اینکه انگلیسی به عنوان زبان جهانی شناخته می شود) در کنار دروس اصلی مانند انگلیسی، ریاضیات و علوم به یک موضوع اصلی تبدیل شده است.

امروزه در برخی از کشورها مانند استرالیا، تدریس زبان خارجی در مدارس به قدری رایج است که به موضوع آموزش زبان به زبانی غیراز انگلیسی LOTE گفته می شود. در اکثر مراکز آموزشی، زبانهای خارجی فرانسوی، اسپانیایی و آلمانی محبوب ترین زبان ها برای مطالعه و یادگیری هستند. و البته انگلیسی به عنوان زبان دوم (ESL) همچنین برای دانش‌آموزانی که زبان اول آن‌ها انگلیسی نیست و نمی‌توانند با استاندارد مورد نیاز صحبت کنند، در دسترس است.

 

آموزش زبان خارجی مدرن در کلاس های درس

آموزش زبان ممکن است به عنوان یک درس عمومی در مدرسه یا در یک آموزشگاه زبان انجام شود. روش های زیادی برای آموزش زبان وجود دارد. برخی از آنها ابهام نسبی دارند و برخی دیگر از روشهای آموزش زبان های خارجی مدرن به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند. برخی دیگر طرفداران کمی دارند، اما بینش مفیدی ارائه می دهند. در ضمن، عبارات «رویکرد»، «روش» و «تکنیک» در حالی که گاهی اشتباه می‌شوند، مفاهیمی سلسله مراتبی هستند.

یک رویکرد در آموزش زبان های خارجی مدرن مجموعه ای از مفروضات در مورد ماهیت زبان و یادگیری زبان است، اما شامل رویه یا جزئیاتی در مورد نحوه اجرای چنین فرضیاتی در محیط کلاس نمی شود. چنین چیزی می تواند به نظریه اکتساب زبان دوم مرتبط باشد. سه «رویکرد» اصلی وجود دارد.

سه «رویکرد» اصلی

در آموزش زبان های خارجی مدرن، دیدگاه ساختاری زبان را به عنوان سیستمی از عناصر ساختاری مرتبط با معنای کد (مانند دستور زبان) در نظر می گیرد. دیدگاه کارکردی زبان را به عنوان وسیله ای برای بیان یا انجام یک عملکرد خاص، مانند درخواست چیزی، می بیند. دیدگاه تعاملی زبان را وسیله‌ای برای ایجاد و حفظ روابط اجتماعی می‌بیند که بر الگوهای حرکت، کنش‌ها، مذاکره و تعاملی که در مبادلات مکالمه ای یافت می‌شود تمرکز دارد. این رویکرد از دهه ۱۹۸۰ تقریباً غالب بوده است.

روش

آموزش زبان های خارجی مدرن، روش را طرحی می داند برای ارائه مطالب زبانی که باید آموخته شود و باید بر اساس یک رویکرد انتخاب شده باشد. برای اینکه یک رویکرد به یک روش تبدیل شود، باید یک سیستم آموزشی با درنظرگرفتن اهداف تدریس/یادگیری، نحوه انتخاب و سازماندهی محتوا، انواع وظایف، نقش‌های دانش‌آموزان و معلمان طراحی شود.

 

نمونه هایی از روش های مختلف

نمونه هایی از روش های ساختاری آموزش زبان های خارجی مدرن عبارتند از: روش دستورترجمه و روش صوتی-زبانی.

مثال هایی از روشهای کاربردی شامل رویکرد شفاهی / آموزش زبان موقعیتی است.

نمونه‌هایی از روش‌های تعاملی عبارتند از: روش مستقیم، روش سری، آموزش زبان ارتباطی، غوطه‌وری زبان، راه خاموش، پیشنهاد، رویکرد طبیعی، یادگیری زبان پشت سرهم، پاسخ فیزیکی کامل، مهارت تدریس از طریق خواندن و داستان‌گویی و آموزش زبان دگم.

 

تکنیک چیست؟

یک تکنیک در آموزش زبان های خارجی مدرن (یا استراتژی) یک ترفند یا ترفند بسیار خاص و مشخص است که برای دستیابی به یک هدف فوری طراحی شده است. چنین مواردی از روش کنترل و کمتر به طور مستقیم از رویکرد مشتق شده اند.[۵]

منبع: ویکی‌پدیا

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان